Skip to content
mapa & GPS poloha  předpověď počasí
<i class="fa-solid fa-camera" aria-hidden="true"></i><span title=" "> </span>

Sezóna 2022 na Labské stezce zahájena

2.5.2022–31.7.2022

Duben byl v Ústeckém kraji na Labské stezce ve znamení akcí pro veřejnost k zahájení cykloturistické sezóny. Nejprve to bylo 9. dubna Jarní odemykání Labské stezky ve Velkých Žernosekách a 30. dubna pak zahájení sezóny v Cyklokempu Loděnice v Brné.

Tradiční akci s názvem „Jarní odemykání Labské stezky“ uspořádala v sobotu 9. dubna Destinační agentura České středohoří ve spolupráci s firmou CS-Beton. Peloton účastníků nejprve vyrazil na společnou slavnostní cyklojízdu z Litoměřic do Velkých Žernosek. Právě ve Velkých Žernosekách se v krásném Parku inspirace společnosti CS-Beton uskutečnila samotná akce. Aprílové počasí zájemce naštěstí neodradilo a ti si tak mohli symbolicky odemknout Labskou stezku klíčkem, občerstvit se v areálu parku, zahrát si zde rodinnou vědomostí a dovednostní hru nebo se podívat na prima divadelní představení pro děti i jejich rodiče.

Druhou akcí bylo zahájení cyklosezóny poslední dubnový víkend. To uspořádalo 30. dubna město Ústí nad Labem v areálu oblíbeného Cyklokempu Loděnice v Brné. Dorazivší cyklisté i další zájemci si užili exhibiční biketrialovou show Martina Šimůnka, pro děti byl připravený animační program a pro všechny pak soutěž o sportovní ceny.

Tak ať se letošní sezóna na Labské stezce opravdu vydaří!!