Skip to content
mapa & GPS poloha  předpověď počasí
<i class="fa-solid fa-camera" aria-hidden="true"></i><span title=" "> </span>

Magdeburg hostil letošní česko-německé setkání partnerů Labské stezky

21.10.2021–31.12.2021

Letošní česko-německá výměna zkušeností na Labské stezce se uskutečnila v termínu 19. - 20. října v Magdeburgu. Na pozvání IHK Magdeburg se jí za Česko zúčastnili zástupci Ústeckého kraje, včetně náměstka hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Řeháka, a koordinačního centra Labské stezky v ČR - Partnerství o.p.s.

Programem první dne setkání v hotelu Ratswaage byla jednání o současném stavu a výzvách rozvoje Labské stezky do budoucna. Zástupce koordinátora Labské stezky v ČR Daniel Mourek představil aktuální stav infrastruktury, služeb a marketingu Labské stezky v ČR. Analýzu stávajícího stavu infrastruktury, nabídky služeb a marketingu Labské stezky v ČR zajistilo Partnerství, o.p.s. v rámci projektu „Cykloturistika a Cyklisté vítáni v ČR“ – zkvalitnění služeb a marketingu v cykloturistice,  podpořeného z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Česká část Labské stezky je dle této analýzy z 55% své délky v režimu chráněné cyklotrasy (v Ústeckém kraji pak téměř z 99%), zatímco v Německu je to více než 80%. Právě další rozvoj infrastruktury a služeb pro cykloturisty bude proto tématem dalšího ročníku mezinárodní konference o Labské stezce a říčních stezkách, která je plánována na září 2022, tentokráte do Magdeburgu.

Součástí mezinárodní výměny zkušeností byla i cykloexkurze po Labské stezce v Magdeburgu a okolí, kde si na 25 kilometrech prohlédli účastníci i horizontální značení Labské stezky logem na nepřehledných úsecích. Součástí akce byla i návštěva zařízení Cyklisté vítáni (resp. německé certifikace Bett+Bike) jako Hotel Sleep and Go či nový apartmánový Hotel Elb v centru Magdeburku.

Partneři z Česka a Německa se plánují setkat i na pravidelných veletrzích cestovního ruchu Holiday World v Praze v únoru a ITB v březnu v Berlíně.