Skip to content
mapa & GPS poloha  předpověď počasí
<i class="fa-solid fa-camera" aria-hidden="true"></i><span title=" "> </span>

Corona News na Labské stezce

28.9.2020–30.9.2021

Vzhledem k epidemiologické situaci v ČR nadále platí opatření proti šíření koronaviru. Pobyt v přírodě a sportování jsou povolené bez omezení.

Restaurace, hospody, bary či kavárny v ČR mohou již fungovat v plném provozu včetně vnitřních prostor. Při jejich využití je však nutné prokázat bezinfekčnost (u restaurací je akceptován samotest).

Hotely, penziony, kempy a další ubytovací služby mohou již být v provozu pro rekreační účely bez omezení kapacity. Hosté však musí prokázat bezinfekčnost a to negativním testem (PCR test ne starší než 7 dní nebo antigenní test ne starší než 3 dny) nebo dokladem o očkování alespoň první dávkou vakcíny nejméně před třemi týdny nebo potvrzením o prodělání covidu v posledních 180 dnech. Stravovací služby v ubytovacích zařízeních mohou být v provozu bez omezení. Stejně tak jsou již otevřeny i turistické cíle jako muzea, galerie či památky.

Nadále platí povinnost použití ochrany nosu a úst ve všech vnitřních prostorech staveb (mimo bydliště nebo místa ubytování), v dopravních prostředcích a na nástupištích a v čekárnách. Nutné je použít respirátor, nanoroušku nebo obdobný ochranný prostředek. Při pohybu venku již není nutné nosit respirátor/roušku pokud nedochází na stejném místě a ve stejný čas k přítomnosti alespoň 2 osob vzdálených od sebe méně než 2 metry (mimo členy domácnosti).

Přehled všech aktuálních opatření naleznete na specializovaném webu Ministerstva zdravotnictví ČR.

Postupně dochází k rozvolnění omezení i v sousedním Německu. Turisté zde mohou již ve všech spolkových zemích opět využívat hotely, penziony či kempy. Při dlohodobější cestě po Německu je však důsledně vyžadováno prokázání bezinfekčnosti max. 24 hodin starým antigenním testem nebo max. 48 hod. starým PCR testem.

Aktuální informace o omezeních při cestování do jednotlivých zemí nabízí rozcestník Ministerstva zahraničních věcí ČR.