Skip to content
mapa & GPS poloha  předpověď počasí
<i class="fa-solid fa-camera" aria-hidden="true"></i><span title=" "> </span>

Reportáž ze zahájení turistické sezóny na Labské stezce v Ústeckém kraji

úseky: P, R

17.4.2019–31.5.2019

V sobotu 13. dubna byla akcí Jarní odemykání Labské stezky zahájena turistická sezóna v Ústeckém kraji. Na střeleckém ostrově v Litoměřicích čekala na velké i malé návštěvníky celá řada aktivit. Tato akce byla pak společnou cyklojízdou propojena se slavnostními zahájeními turistické a cykloturistické sezóny v Ústí nad Labem a v Děčíně.

V Litoměřicích mohli návštěvnicí využít bezplatného servisu kol, vyzkoušet si elektrokola či koloběžky nebo získat nové cykloturistické mapy Labské stezky. Na malé návštěvníky čekal skákací hrad nebo oblíbené malování na obličej. Odpolední částí programu pak děti provázel klaun. Zajímavým zpestření akce byla biketrialová show v podání Jana Sladkého, mistra České republiky v biketrialu. Akce měla také svou naučnou část, kdy si menší i větší mohli vyzkoušet, jak se správně chovat na cyklostezkách a cyklotrasách.

Na své si přišli také ti, co hledali tipy a rady kam na výlet. Díky stánku Destinační agentury České středohoří se mohli turisté dozvědět kdy a kam jezdí turistické lodní linky, turistické vláčky nebo kdy se konají oblíbené vinařské akce.

Akce s cílem zahájit turistickou sezónu se konaly také v Ústí nad Labem a v Děčíně. V Ústí byly připravené soutěže, tým silniční bezpečnosti, BESIP nebo fotokoutek. V Děčíně pak mohli účastníci ochutnat řadu regionálních produktů, zazávodit si v běhu či speciálním závodě obojživelník nebo si užít hudební a kulturní program, který byl připraven po celý den.

Jarní odemykání Labské stezky 2019 v Ústeckém kraji bylo realizováno v rámci projektu: „Turistika s výhledem, č. 100246596, financovaného z programu přeshraniční spolupráce Intereg V A / 2014-2020“.