Skip to content
mapa & GPS poloha  předpověď počasí
<i class="fa-solid fa-camera" aria-hidden="true"></i><span title=" "> </span>

Ústecký kraj začíná s výstavbou Cyklostezky Ohře

úseky: News – Detailseite, P, R

26.4.2021–30.6.2021

Ústecký kraj zahájí výstavbu 135 kilometrů dlouhé Cyklostezky Ohře na území kraje. Celkem více než 300 km dlouhá přeshraniční cyklotrasa spojuje Bavorsko, Karlovarský a Ústecký kraj. Cyklostezka Ohře (Eger-Radweg) je vedle Labské stezky, Krušnohorské magistrály a Cyklostezky Ploučnice jednou ze 4 páteřních cyklotras v kraji. S jejím budováním kraj začne u Perštejna, kde se napojí na úsek v Karlovarském kraji. Pro financování výstavby Cyklostezky Ohře kraj plánuje využít dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury a dalších dotačních programů.

Města Klášterec, Kadaň, Žatec, Louny a Litoměřice již na svých katastrech mají Cyklostezku Ohři postavenou, teď půjde zejména o jejich propojení a výstavbu úseků mimo města. Realizace výstavby by měla probíhat postupně v následujících letech a po jejím dokončení nabídne Cyklostezka Ohře komfortní cyklistické propojení Labské stezky s Bavorskem.

Bližší info v článku na serveru iDnes.cz.

Aktuálně je Cyklostezka Ohře vyznačená jako cyklotrasa CT 6 a částečně i jako EuroVelo 4 (úsek Cheb-Karlovy Vary) a patří k našim nejkrásnějším říčním cyklotrasám. Zcela na místě je tak její slogan:  „Cyklostezka Ohře udělá Ti na těle dobře!“. Vede od pramene Ohře u bavorského Weissenstadtu přes celý Karlovarský kraj a následně Ústeckým krajem až k soutoku řek Ohře a Labe a napojení na Labskou stezku v Litoměřicích. Český úsek této dálkové mezinárodní cyklotrasy nabízí cca 240 km atraktivního putování na kole podél řeky Ohře. Více v medailonku na portále www.stezky.cz.