Skip to content
mapa & GPS poloha  předpověď počasí
<i class="fa-solid fa-camera" aria-hidden="true"></i><span title=" "> </span>

Labská stezka s novými službami pro cyklisty

11.5.2022–30.9.2022

Na hlavní část letošní cyklistické sezóny je Labská stezka perfektně připravena. Vedle stále se zlepšující infrastruktury již nabízí i dostatek možností pro dobití elektrokol, první veřejné servisní stanice i slušné pokrytí turistickými přístřešky pro případ nepřízně počasí.

V souladu s trendem stoupající obliby elektrokol je již na Labské stezce celá řada možností, kde dobít kolo. Třeba u 18 veřejných dobíjecích stanic v Ústeckém, Pardubickém a Středočeském kraji. Nejnovějším přírůstkem je Kolín, kde jsou v historickém centru nově instalovány cyklostojany s nabíjecí stanicí pro elektrokola. Umístěny jsou na nádvoří před kolínskou synagogou, která je spolu s cyklostojany a nabíjecí stanicí přístupná přes Městské informační centrum v ulici Na Hradbách 157 Od pondělí do pátku od 9 do 17 hod. a o víkendech od 10 do 17 hod. je možné zde na vratnou zálohu zapůjčit nejběžnější nabíjecí kabely. Navíc nabíjecí stanice nabízí dvě zásuvky pro připojení vlastních nabíječek. Služba jako taková je zdarma.

Dobít kolo s vlastním adaptérem je však možné i u drtivé většiny certifikovaných služeb Cyklisté vítáni. Konkrétně na Labské stezce službu dobíjení elektrokol poskytuje 95 certifikovaných služeb.

Kromě dobití elektokola si mohou uživatelé Labské stezky udělat i svépomocné jednoduché opravy kola či jeho dohuštění v 5 nových servisních stanicích na Labské stezce. Ty jsou prozatím 2 v Děčíně, 2 v Lysé nad Labem další v Čelákovicích.

Ochranu před nepřízní počasí nebo naopak úlevu v horkých letních dnech nabízí zázemí turistických přístřešků na Labské stezce. Těch už je úctyhodných 43 a situovány jsou zejména u nových úseků cyklostezek na Labské stezce.

Zažít prima dobrodružství při Vaší dovolené na Labské stezce je tak ještě snazší, tak neváhejte a užijte si ji s přáteli, rodinou nebo sami i vy!!! Přejeme příjemnou dovolenou na Labské stezce!