Skip to content
mapa & GPS poloha  předpověď počasí
<i class="fa-solid fa-camera" aria-hidden="true"></i><span title=" "> </span>

Královéhradecký kraj obnovil a doplnil značení Labské stezky

úseky: U, V

3.11.2021–31.5.2022

Královéhradecký kraj ve spolupráci s Klubem českých turistů v létě aktualizoval značení Labské stezky v úseku od Vrchlabí v Krkonoších až po hranici s Pardubickým krajem ve Vysoké nad Labem.

Celý cca 83 kilometrů dlouhý úsek je proznačen cykloturistickým značením jako páteřní cyklotrasa CT 2 a také mezinárodním logem Labské stezky. Nové značení Labské stezky v kraji tak navazuje na značení v Německu a na úseky ve Středočeském a Ústeckém kraji, kde je již Labská stezka také označena číslem i logem.

Labská stezka je z pohledu cykloturistiky největším produktem Královéhradeckého kraje a jedním z TOP cykloturistických produktů ČR i celé Evropy. I proto je její jasné a vizuálně atraktivní značení důležitou součástí infrastruktury celého produktu. Tisíce turistů, kteří Labskou stezku každý měsíc navštíví, se tak budou na trase snadněji orientovat. Celkem je v ČR aktuálně logem proznačeno již na 80 % délky Labské stezky. V letech 2022 - 2024 je očekáváno dokončení nových úseků v Pardubickém kraji a poměr kvalitního značení Labské stezky se opět zvýší.