Skip to content
mapa & GPS poloha předpověď počasí
<i class="fa-solid fa-camera" aria-hidden="true"></i><span title=" "> </span>

Ústí nad Labem hostilo závěrečnou konferenci přeshraničního projektu Turistika s výhledem

úsek: P

13.6.2019–26.7.2019

Ve středu 5. června 2019 se v sále Krajského úřadu Ústeckého kraje sešli zástupci organizací cestovního ruchu, aby zhodnotili výstupy přeshraničního projektu Turistika s výhledem. Více jak tři roky díky němu probíhala intenzivní spolupráce mezi Turistickým svazem Saska, Destinační agenturou České Švýcarsko a Destinační agenturou České středohoří.

Primárně byl projekt zaměřen na marketing našich regionů, společných turistických produktů a také na nové trendy udržitelného cestovního ruchu. Proto jsme v našich kampaních akcentovali především šetrné způsoby veřejné dopravy a snažili se potencionální návštěvníky nalákat i na méně známá místa“, říká k hlavní myšlence projektu manažerka Saského turistického svazu Ina Kische.

Na české straně došlo kromě marketingových kampaní také k tvorbě nových turistických produktů nebo ke zkvalitnění těch stávajících. V Českém Švýcarsku tak vznikl nový produkt Křinická stezka a na celém území Ústeckého kraje bylo vybudováno zcela nové značení dálkové mezinárodní cyklotrasy Labská stezka.

„Na německé straně vidíme, jakým způsobem může být cykloturistika zajímavá pro region. Zvyšuje návštěvnost památek, i komerčních služeb v cestovním ruchu. Právě o to jsme se pokusili i na Labské stezce v Ústeckém kraji. Vyznačili jsme turistické zajímavosti v okolí Labské stezky, vytiskli nové mapy v jazykových mutacích a vytvořili návštěvníkům kvalitní informační servis v podobě nových stránek a nonstop telefonní linky“ dodal k výstupům projektu manažer Destinační agentury České středohoří Jan Piegl.