Skip to content
mapa & GPS poloha  předpověď počasí
<i class="fa-solid fa-camera" aria-hidden="true"></i><span title=" "> </span>

Slavnostní otevření parkovací cyklověže v Kolíně

úseky: T, U

13.5.2019–13.8.2019

Ve středočeském kraji je od května k dispozici další parkovací cyklověž na bezpečnou úschovu kol pro cyklisty a cykloturisty - parkovací cyklověž v Kolíně. Uživatelé v ní mohou kolo uschovat celodenně i s brašnami či helmou a vydat se "nalehko" třeba na prohlídku města či jeho okolí.

Kolínská CYKLOVĚŽ bude slavnostně otevřena 17. 5. 2019 v 10.00 hodin, představen bude celý systém i jeho používání a ihned po slavnostním otevření začne cyklověž fungovat pro veřejnost.

Samotné zaparkování i vyzvednutí kola trvá jen několik vteřin. Stačí přijet s kolem ke vstupním dveřím a najet s ním do vyhrazeného prostoru. Po stisknutí tlačítka cyklověž vydá lístek s čárovým kódem a samoobslužný parkovací systém pak kolo ve věži umístí. Při vyzvednutí kola stačí načíst čárový kód, zaplatit poplatek za uschování ve výši 5 korun na den a automat mu kolo vydá zpět. Majitelé IN Karty Českých drah mají parkování ve věži zdarma.

Cyklověž v Kolíně je dle již ověřeného modelu umístěna na strategickém místě vedle autobusového a vlakového nádraží v blízkosti centra města. Do cyklověže, která je samostatným a bezobslužným parkovacím systémem, je možné najednou zaparkovat až 118 kol. Za umístění kola zaplatí lidé pět korun za 24 hodin, držitelé In-karty Českých drah mají parkování zdarma.