Skip to content
mapa & GPS poloha předpověď počasí
<i class="fa-solid fa-camera" aria-hidden="true"></i><span title=" "> </span>

Otevřen nový úsek Labské stezky na Podřipsku v Ústeckém kraji

úsek: R

3.10.2019–6.5.2020

Ve čtvrtek 3. října byl slavnostně otevřen nový úsek Labské stezky v Ústeckém kraji. Jedná se o úsek mezi obcemi Dobříň, Záluží a Račice. Ve stejný den byla u této příležitosti zahájena výstava k 10letému výročí výstavby Labské stezky Ústeckým krajem. Výstava bude probíhat v Informačním a dopravním centru Podřipska v Roudnici nad Labem až do 4. listopadu a pak bude putovat po městech podél Labské stezky.

Příprava a realizace stavby úseku Dobříň – Račice probíhala v letech 2018 a 2019. Ústecký kraj nový úsek financoval ze Státního fondu dopravní infrastruktury. „Původní trasa Labské stezky vedla po silnici a cyklisté se zde potkávali s automobilovou dopravou. Zpřístupněním nového úseku mezi Dobříní a Račicemi bude zajištěna větší bezpečnost pro cykloturisty na Labské stezce a nová trasa naváže na již hotový úsek cyklostezky od Roudnice nad Labem“ uvedl Michal Horáček z Destinační agentury České středohoří. Ústecký kraj s budováním cyklostezky nekončí a v následujících letech připravuje další úseky této oblíbené cyklistické tepny. V roce 2020 bude otevřen úsek mezi Račicemi a Hněvicemi, který naváže na právě otevíraný úsek od Dobříně a propojí pak Labskou stezku v Ústeckém kraji s již hotovým úsekem na území Středočeského kraje od Mělníka.

Ústecký kraj je hlavním budovatelem Labské stezky již od roku 2010. Právě ke kulatému výročí výstavby stezky prostřednictvím kraje bude ve čtvrtek 3. října zahájena nová putovní výstava. „Výstava, která bude ve čtvrtek zahájena připomene 10 let snahy a úspěchů Ústeckého kraje při budování této významné mezinárodní dálkové cyklistické trasy. Na 10 informačních panelech jsou prezentovány úseky cyklostezky od Záluží až po Děčín“ doplnil Michal Horáček.